Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk
Peperiksaan ONLINE PEGAWAI EKSEKUTIF
20 SEPTEMBER ini?
USAH RISAU! Anda berada di tempat yang betul! Anda bakal mengenepikan RIBUAN CALON yang lain yang tidak menemui laman web ini. TAHNIAH!
JUALAN BAKAL TAMAT dalam tempoh;
TENAT! Tak ada rujukan nak exam! Tolong!!
Sejak tahun 2008, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 80,000 orang graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan kemasukan kerajaan. Tak percaya? Anda boleh lihat di ruangan testimoni antara mereka yang telah berjaya sebelum anda.

Sebenarnya kami tak bercadang nak buka jualan untuk rujukan PEGAWAI EKSEKUTIF 2017 ini. Tapi atas permintaan dan desakan calon, kami buka jualan ini tetapi HANYA UNTUK BEBERAPA HARI SAHAJA! Anda harus ucapkan terima kasih untuk mereka yang menghantar email desakan kepada kami;
lhdn
TIM INFOKERJAYA Ada Rekod bantu lebih 80,000 orang calon sejak tahun 2009/10
Jujurnya ada yang gagal dan ada yang lulus. Kita tak janjikan anda lulus tapi kita janjikan persediaan untuk bantu anda lebih bersedia dengan tepat. Ramai pegawai-pegawai di Kementerian yang kita dah jumpa (personally secara tak sengaja) ucap terima kasih dan maklumkan dia adalah pembeli eBook Tim Infokerjaya! Ramai!

Antara snapshot luahan perasaan calon yang guna rujukan Tim Infokerjaya
1
3
5
7
9
11
13
penerangan10
2
4
6
8
10
12
14
penerangan9
Ada lagi, tapi yang ini SANGAT SPECIAL!
Ramai yang lulus itu kali pertama ambil peperiksaan. Ribuan dan kami ucapkan tahniah untuk semua mereka. Tapi yang lebih menggembirakan adalah CALON YANG TAK PERNAH BERPUTUS ASA!

Ramai yang cuba berulangkali. Gagal, gagal, gagal tapi tak putus asa. Terus berusaha sehingga mereka terjumpa rujukan Tim Infokerjaya. Mereka AKHIRNYA LULUS setelah bertahun GAGAL;
berjaya_berkali_2016
berjaya_berkali_12
berjaya_berkali_7
banyakkalipenerangan3
berjaya_berkali_1
berjaya_berkali_13
berjaya_berkali_8
banyakkalipenerangan2
berjaya_berkali
berjaya_berkali_4
banyakkalipenerangan1
Rujukan Khas PEGAWAI EKSEKUTIF
Yang lulus itu semua mereka yang ambil tindakan tepat dan betul sebelum sesi peperiksaan. Mereka berusaha keras, studi nota yang betul dan positif untuk lulus. Jadi itu bahagian mereka. Bagaimana pula dengan anda untuk sesi 20 SEPTEMBER ini? Ini yang anda perlukan
pegawaieksekutif
Bukan buku tetapi ebook format PDF (softcopy) . Anda akan diberikan akses ke laman download
185++ mukasurat
Bagaimana Rujukan Ini akan bantu anda?
Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu tahap sekolah/universiti. Tinggalkan zaman tu. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan era ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jadi PEGAWAI!
  • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
  • Jelas format 2017! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2016, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
  • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.
... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan PEGAWAI EKSEKUTIF pada 20 September 2017 ini. Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan exam ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan oleh pihak SPA ini.

Siapa sangka format berubah lagi untuk sesi September ini. Tetapi anda tak perlu risau sebab kami tahu perubahan itu. Ianya seakan peperiksaan 'bertulis' tahun 2011/12 yang lalu. Cuma ianya disesuaikan dengan versi exam online, jadi ada beberapa seksyen yang ada pada tahun 2011/12 tiada dalam sesi kali ini.

Ini yang bakal anda dapat;

Huraian Format Terkini 2017!

Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2017 yang berbeza dengan 2013-2016. Format terkini seakan tahun 2012 tapi ada beberapa komponen dibuang. Kami tahu!

80++ Nota Ringkas

Kalau anda nak studi sendiri semua memang berterabur lah. Jadi kami susunkan untuk anda NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, maklumat asas Cukai/LHDN, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi! Anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

Pecahan Seksyen

Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!

75++ Contoh Soalan Seksyen A

Ini bukan soalan ramalan tetapi soalan yang bakal membuatkan anda lebih yakin untuk sesi peperiksaan nanti. Ianya dibina khas untuk memudahkan anda ulangkaji. Soalan melibatkan pengetahuan am termasuk berkaitan Lembaga Hasil Dalam Negeri

45++ Contoh Soalan Seksyen B

Seksyen B ni mencabar sikit sebab anda perlu fikir dan kira. Ada soalan terus matematik mudah, ada soalan matematik aplikasi dan ada juga soalan berbentuk penyelesaian masalah. Macam soalan IQ lebih kurang. Jadi bahagian ini akan jadi seperti latihan intensif untuk anda!

20++ Contoh Soalan Seksyen C

Seksyen ni antara seksyen bonus seakan markah percuma untuk anda. Tetapi harus diingat standard soalan ini bukan standard SPM, tapi lebih lagi. Ada soalan yang anda boleh terus dapat jawapan dari text dan ada soalan yang anda kena berfikir sedikit. Jangan risau, kami berikan contoh untuk anda!
pegawaieksekutif
LULUS KALI PERTAMA? TAK MUSTAHIL!
Mesti anda dah pernah dengar ramai yang GAGAL kali pertama ambil. Memang majoriti akan gagal kebiasaannya. Lagi-lagi calon yang ambil exam tanpa buat persediaan. Acah-acah confident, memang besar kemungkinan gagal lah. Adoi.

Tapi tak mustahil untuk anda LULUS kali ini biarpun ni kali pertama anda ambil exam online tapisan SPA ini. Cuba lihat antara pembeli Tim Infokerjaya yang lulus exam dengan sekali ambil sahaja;
2017aq
2017a9q
2017
1time2
1stTime-1
2017a2q
2017a
201q7
1time-1
1stTime_6
1stTime_3
Kami di Tim Infokerjaya cuba sebaik mungkin untuk bantu anda. Selebihnya terletak pada keputusan dan usaha anda untuk berjaya. Doa kami untuk anda berjaya kali ini dan kami nak jumpa anda di puncak kejayaan!
Tak Percaya? Ini PREVIEW COPY
Muatturun PREVIEW COPY. Anda boleh lihat sendiri bagaimana ebook ini disusun. Masukkan NAMA dan EMAIL anda untuk kami hantarkan PREVIEW COPY ini;
DOWNLOAD!
Kami benci SPAM sebagaimana anda membencinya
Soalan Lazim

Adakah ini soalan bocor dari SPA?
TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini

Soalan ramalan ini pasti naik ke masa exam nanti?
Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda

Pasti lulus ke kalau saya beli rujukan ini?
Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di atas, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Nota ini baru ke lama?
Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2017 berbanding 2016.

Berapa lama buku ini akan sampai ke rumah saya?
Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini, boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Jika ianya tidak membantu saya?
Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 7 hari selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)
Disclaimer

Tim Infokerjaya tiada kaitan dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) mahupun Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM). Apa yang Tim Infokerjaya sediakan adalah bantuan persediaan calon untuk menduduki peperiksaan. Soalan yang disediakan bukan SOALAN BOCOR jauh sekali soalan sebenar peperiksaan. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk memudahkan persediaan calon dilengkapi bersama nota-nota persediaan
© 2017 - Infokerjaya PLT | Tim Infokerjaya